کد خبر: ۲۲۶۱۹
|
۱۶ آبان ۱۴۰۰ | ۱۵:۰۰

انتشار نتایج اولیه بنچمارک‌ پردازنده‌های نسل دوازدهم اینتل| سریعتر از M1 پرو و مکس

اینتل چند وقت پیش از پردازنده‌های نسل دوازدهم خود موسوم به Alder Lake (آلدر لیک) رونمایی کرد که در ابتدا شامل ۶ پردازنده جدید برای دسکتاپ‌ها می‌شود. بالاترین عضو این خانواده، اینتل Core i9-12900K است که طبق بنچمارک‌ها، عملکرد بسیار بالاتری نسبت به تراشه‌های M1 پرو و M1 مکس موجود در نسل جدید مک‌بوک پرو اپل دارد، اما در مقابل مصرفی انرژی‌اش بسیار بالاتر است.

به گزارش «نبض فناوری»، اینتل با پردازنده‌های نسل دوازدهمش بالاخره وارد دنیای معماری هیبریدی شد تا قدرتمندتر از گذشته در بازار حضور داشته باشد. پردازنده‌های اینتل نه تنها باید با محصولات AMD رقابت کنند، بلکه باید به جنگ تراشه‌های اپل سیلیکون هم بروند. کوپرتینویی‌ها به‌زودی بطور کامل پردازنده‌های اینتل را از مک‌ها کنار می‌گذارند و حتی انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۳ با نسل سوم اپل سیلیکون، تراشه‌های ۳ نانومتری را با حداکثر ۴۰ هسته به مک‌ها بیاورند.

حالا اولین نتایج بنچمارک گیک‌بنچ ۵ پردازنده پرچمدار اینتل Core i9-12900K منتشر شده که از عملکرد بسیار بالاتر آن در بخش چند هسته‌ای نسبت به M1 پرو و M1 مکس خبر می‌دهد. این پردازنده اینتل تقریبا ۱.۵ برابر سریعتر از تراشه‌های اپل است. اینتل Core i9-12900K در بخش چند هسته‌ای بطور میانگین امتیاز ۱۸,۵۰۰ را کسب کرده، در حالی که امتیاز چیپ‌های اپل نزدیک به ۱۲,۵۰۰ است.

انتشار نتایج اولیه بنچمارک‌ پردازنده‌های نسل دوازدهم اینتل| سریعتر از M1 پرو و مکس
 

اگرچه پردازنده اینتل بسیار سریعتر از M1 پرو و M1 مکس است، اما انرژی بسیار بیشتری نسبت به تراشه‌های اپل مصرف می‌کند. به گفته اینتل، توان طراحی حرارتی Core i9-12900K در فرکانس پایه برابر ۱۲۵ وات و در فرکانس توربو بوست برابر ۲۴۱ وات است.

پردازنده اینتل Core i7-12700K هم در گیک‌بنچ ۵ عملکردی سریعتر از M1 پرو و M1 مکس دارد، اما این تراشه هم انرژی بیشتری مصرف می‌کند. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که پردازنده‌های اینتل برای دسکتاپ توسعه پیدا کرده‌اند و به همین دلیل مصرف انرژی بیشتری دارند.

انتظار می‌رود اینتل اوایل ۲۰۲۲ از پردازنده‌های نسل دوازدهم مخصوص لپ‌تاپ‌ها رونمایی کند. در آن زمان می‌توان بطور دقیق‌تر عملکرد آن‌ها را با تراشه‌های اپل مقایسه کرد.

منبع/ دیجیاتو

ارسال نظرات
نتایج رتبه بندی دانشگاه‌های جهان اعلام شد؛ ۴۳ دانشگاه ایران در میان برترین‌های دنیا
حلقه گمشده ذخیره انرژی پیدا شد، شارژ وسایل الکترونیکی تنها در ۶۰ ثانیه!
توانمندی دانش‌بنیان‌ها در توسعه پهپادها ۴۰ سال تلاش در کشور برای طراحی و ساخت پهپاد
پاسخگویی دولتمردان به دغدغه‌های مردم همچنان ادامه دارد/ معاون علمی رئیس‌جمهور: مرکز ملی هوش مصنوعی تا ۲۰ خرداد افتتاح می‌شود
وبگردی